2024. március 29. - Auguszta

Változik a Bajnokok Ligája

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága a luzerni ülésén nyilvánosságra hozta, hogy a jövőben miként alakul majd ki a Bajnokok Ligája főtáblája.
2007. december 1. szombat 08:11 - Hírextra

Eszerint a 2009 és 2012 közötti időszakban 22 hely automatikusan kel el. Egy jár a címvédőnek, míg 21-en az UEFA-ranglista első 12 országa osztozik. Az 1-3. helyezett három-három, a 4-6. kettő-kettő, a 7-12. pedig egy-egy csapattal képviselteti magát.

A selejtező két részből áll. Egyrészt az UEFA-ranglista 13-53. helyezettjének (kivéve Liechtensteint) összesen 40 csapata közül - háromkörös kvalifikációt követően - 5 jut fel a főtáblára. Másrészt az 1-12. helyezett bajnokságok összesen 15 alakulata - kétkörös kvalifikációban - dönt további 5 helyről. Ebbe a kategóriába az automatikusan kvalifikált csapatok mögött közvetlenül végzők kerülnek.

A főtábla küzdelmeinek lebonyolítási szisztémája nem változik.

AZ UEFA-vb korábban döntött arról, hogy a BL fináléját 2009/2010-es idénytől szerda helyett szombati napon rendezik meg.

A második számú európai kupasorozaton is változtatott a bizottság. E szerint a 2009/2010-es szezontól a mostani 40 helyett 48 csapat szerepel majd a csoportkörben, ahol 12 négyes csoportot alakítanak ki. Ezek első és másodikjai jutnak a legjobb 32-be, amelynek mezőnye a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival lesz teljes.

Szintén ezt a sorozatot érinti, hogy 2009-től megszűnik az Intertotó Kupa, amelyből eddig a legjobb négy együttes az UEFA Kupába jutott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását