2024. április 29. - Péter

Schengen kockázatai

A schengeni csatlakozás után komoly kockázatot jelent, hogy bárki szabadon beérkezhet Magyarországra – mondta Simicskó István (KDNP), az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen.
2007. december 1. szombat 08:04 - Hírextra

A szabad mozgás – szabad tőkeerő, munkaerő-áramlás - ellenőrzés nélkül történik, ami óriási terheket ró a rendőrségre. A határőrség ugyan nem szűnik meg teljes mértékben, integrálódik a rendőrséggel: a rendőrség átveszi az egységet, ellátja a határvédelmi feladatok egy részét.
A politikus szólt arról, hogy az ellenőrzéseket határon belül kell elvégezni és az esetleges rossz szándékkal érkezőket kiszűrni.

A KDNP országos alelnöke kétségesnek nevezte Magyarország a védelmi képességeinek fönntartását. Úgy fogalmazott, hogy "minden idők legkisebb magyar hadserege nem rendelkezik azokkal az eszközökkel, egységekkel, amelyekkel jellemezhetnénk egy mai kor hadseregét".

Hozzátette, hogy a kormány drasztikusan lecsökkentette a honvédség létszámát, jelenleg 19.400 katona teljesít szolgálatot. Megszüntették a tüzérséget, a védelmi szempontból fontos egységek, mint például a harckocsizók, rádió-felderítők, lehetetlen helyzetbe kerültek.

Simicskó István szerint mindezek pótlása évtizedekig is eltarthat. Nem csak akkor kell az ország védelmével, biztonságával foglalkozni, amikor a veszély megjelent. Mindig adódik olyan veszélyhelyzet, amire előre fel kell készülni, és itt elsősorban az államnak van óriási felelőssége – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását