2024. május 5. - Györgyi

Vasas szakszervezetek a kormány javaslata ellen

A vasas szakszervezet kizárólag a betegek érdekeit elsődlegesnek tekintő reformot tudja támogatni - közölte Balogh Béla az érdekképviselet országos elnöke az MTI-vel pénteken. A Vasas Szakszervezet Szövetségi Tanácsa foglalkozott a kormány egészségügyi re
2007. november 30. péntek 15:39 - Hírextra
A Vasas Szakszervezet Szövetségi Tanácsa foglalkozott a kormány egészségügyi reformtervezetével, és egyetértett azzal, hogy olyan egészségügyi ellátórendszert kell kialakítani, amely igazságos, színvonalas és hosszú távon fenntartható. A kormány által előterjesztett egészségbiztosítási törvényjavaslat azonban nem garantálja ennek megvalósulását - szögezte le az elnök.

Balogh Béla a részletekről szólva elmondta: megítélésük szerint az új modellben nem biztosított a nemzeti kockázatközösség fennmaradása, nem csökken a költségvetés és járulékfizetők terhe, nem oldja meg az egyenlőtlenségeket, nem foglalkozik a megelőzéssel, a népegészségügy helyzetével, nem szünteti meg a korrupciót, a kontraszelekció lehetőségét, nem biztosított a fejlesztés és az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülése sem.

A vasasok szövetségi tanácsa kiáll azért, hogy ne fogadjunk el egy eleve átgondolatlan koncepciót, amelynek hiányosságait, rossz hatásait későbbi foltozgatással már nem lehet meggyógyítani. A kormány ne feltételezéseket, óhajokat, elképzeléseket vegyen alapul, hanem érveljen, bizonyítson, támassza alá tényekkel és adatokkal tervezetét. Valós párbeszédet követelünk, amelynek révén közösen pozitív eredményre juthatunk - jelentette ki a szakszervezeti tömörülés elnöke.

A vasas szakszervezet kizárólag a betegek érdekeit elsődlegesnek tekintő reformot tudja támogatni, amelynek minimális feltételei az átlátható, egységes biztosítási csomag, a szolgáltatások egységesítése, egyszerű elérhetősége mindenki számára, garancia az egyenlő bánásmódra, a befizetői kontroll biztosítása, az érthető, világos tájékoztatás.

Tiltakozásunk hangsúlyozásaként és követeléseink érvényre juttatása érdekében támogatjuk azt, hogy üljön össze december 7-én az MSZOSZ Szövetségi Tanácsa, és ott "szakszerű érdemi véleménnyel támasszuk alá a jelenlegi törvényjavaslat elutasítását. A minél szélesebb körű tiltakozás érvényre juttatása érdekében támogatjuk azt is, hogy vidéki szakszervezeti fórumok megszervezésére kerüljön sor, amelyeknek részesei leszünk" - tette hozzá Balogh Béla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását