2024. március 29. - Auguszta

Metróvész a Keletinél

A 4-es metró Baross téri állomásának építési munkálatai miatt vasárnaptól négy hónapon át forgalmi változások lesznek a Keleti pályaudvar térségében - hangzott el a BKV szerdai helyszíni tájékoztatóján.
2008. március 12. szerda 17:35 - Hírextra

A közlekedési cég szakembereinek tájékoztatása szerint vasárnaptól a Dózsa György úttól csak a BKV járművei és a megkülönböztető jelzést használó autók hajthatnak be a Thököly útra. A bekötő kisutcákból továbbra is elérhető a Thököly út és a rákanyarodás sem lesz semmilyen irányban korlátozva. Az autók a Thököly út mindkét oldalán parkolhatnak majd.

Szalay Tibor felelős műszaki vezető közölte, hogy a Rákóczi útról a Baross térnél csak a Kerepesi út irányába lehet tovább haladni. A Bethlen Gábor utca és Nefelejcs utca a Thököly út felől zsákutcává válik négy hónapig. A Bosnyák tér irányába haladó buszok megállóját már áthelyezték a Keleti pályaudvar homlokzata elé.

Mint elhangzott, a Keleti pályaudvari metróállomás építése már hónapok óta zajlik. A hét végétől emiatt tovább növekszik a forgalom elől elzárt terület. A következő négy hónapban ugyanis egy hatalmas, több méter átmérőjű csatornát vezetnek át a Baross tér alatt. Ennek építése miatt annyira leszűkül a járható útvonal, hogy a biztonságos gyalogosforgalom mellett csak a BKV és a megkülönböztető jelzést használó autók közlekedésére marad hely a téren.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását