2024. április 25. - Márk

Variációk egy óvodára

Rendes és rendkívüli közgyűlés is lesz két hét múlva Szegeden - írja a pénteki számában a Délmagyarország című napilap.
2007. november 30. péntek 10:43 - Hírextra

Az utóbbit a Fidesz és a KDNP frakcióinak kezdeményezésére hívta össze a polgármester a Deák Ferenc utcai óvoda bezárása miatt. Az ellenzéki frakciók azt akarják elérni, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket is gondozó óvodát tovább működtessék - emlékeztet a cikk.

A belvárosi intézményben szerdán volt utoljára foglalkozás, mert az önkormányzat a fűtés balesetveszélyessége miatt bezáratta. Emiatt az utolsó napon délután több mint hatvanan tiltakoztak a helyszínen.

Az ellenzék az intézkedést és annak indoklását is vitatta, és helytelenítették a tanév közbeni bezárást a várost vezető koalíció SZDSZ-es képviselői is. Így egy közgyűlési szavazás esetén a szocialisták kisebbségben maradnának az óvodaügyben.

Botka László szocialista polgármester a lapnak elmondta: ha az ellenzéki előterjesztést a rendkívüli közgyűlés megszavazza, a balesetveszélyt el kell hárítani. Ez a kalkulációk szerint 3-4 millió forintba kerül, a munka pedig január közepéig tarthat. Akkor a szülők visszavihetik a gyerekeket az intézménybe, de jövőre a tanév végén ismét be kell majd zárni azt.

Akkor már az oktatási törvény kötelezi erre az önkormányzatot, ugyanis 2008. augusztus 31-én hatályba lép az új módosítás, mely előírja, hogy udvar nélkül nem működhet egy óvoda. Az ötvenegy szegedi óvodából egyedül a Deák Ferenc utcaiban nem lehet megoldani, hogy legyen udvar - fejtette ki a lapnak a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását