2024. április 20. - Tivadar

Rengeteg új rádió jöhet

Idén ötvenkilenc, köztük öt budapesti rádiós frekvencia kiosztásáról dönt a Médiatanács, már a megújult és kiszámíthatóvá vált a frekvenciapályáztatási rend alapján. Eszerint a jövőben határidők és garanciális szabályok védik a jelentkezőket és kialakítottak egy olyan szempontrendszert is, amely alapján a mostantól elnyert frekvenciákra arányosan szabják meg a fizetendő díjakat.
2011. március 18. péntek 18:27 - HírExtra
A Médiatanács legutóbbi ülésén újabb nyolc lejáró frekvencia esetében döntött az ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötéséről. A már lejárt jogosultságok közül öt esetében elfogadta a rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívás tervezetét is. A pályázatokkal kapcsolatos aktuális információk a www.mediatanacs.hu oldal „Pályázatok” menüpontja alatt elérhetők és folyamatosan frissülnek. A közeljövőben több mint ötven lejáró jogosultságot pályáztat meg a Médiatanács. Az első pályázatok nyerteseit várhatóan még a nyáron kihirdetik.

A jövőben már egy új pályáztatási rend szerint bírálják el a jelentkezéseket. Ez három alapvető újdonságot tartalmaz. Kiszámítható, szigorú határidőket és garanciális szabályokat határoz meg, emellett pedig azt, hogy a médiaszolgáltatási díjakat ezentúl arányosan, több szempont figyelembe vételével állapítják meg.

Mostantól a pályázatok értékelése is átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik. A nyertessé nyilvánító, illetve az eljárást lezáró határozatot a jogszabályok alapján részletesen indokolni kell. Szintén új elem, hogy ezután a médiaszolgáltatási alapdíjakat a vételkörzet nagyságával arányosan szabják meg, emellett pedig olyan jelentős szempontokat is figyelembe vesznek, mint a területen élő lakosság vásárlóereje, illetve a szolgáltató piaci részesedése.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását