2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Demszky és a fogyatékosok

A fogyatékos emberek napja alkalmából rendeztek ünnepséget pénteken Budapesten a városházán, ahol Demszky Gábor főpolgármester díjakat és alapítványi támogatásokat adott át. A fővárosiak esélyegyenlőségének elősegítéséért alapított Zalabai Gábor-díjat hár
2007. november 30. péntek 17:57 - Hírextra
Zalabai Gábor (1962-2005) volt az első kerekes székes képviselő a fővárosi önkormányzatnál az 1990-ben kezdődött első ciklusban, később ő volt az önkormányzat fogyatékosügyi referense.

1994-ben az ő vezetésével működő munkacsoport dolgozta ki azt az esélyegyenlőségi cselekvési programot, amely kifejezetten a fogyatékosokra koncentrált.

Mint Demszky Gábor kiemelte, ő volt az a személyiség, aki konzekvensen a fogyatékosok érdekeit képviselte, "ráirányította a figyelmet arra, hogy fogyatékos emberekkel élünk együtt és a szolidaritás, az esélyegyenlőség biztosítása a kötelességünk".

Kováts István (1881-1961) volt az első budapesti bábaképzőnek az alapítója, emellett oktatást szervezett, és szülésznőket képzett.

Az alapítványt a felesége hozta létre halála után a mozgássérültek részére.

Az alapítvány támogatásában - pályázat után - 40 év alatti mozgássérült fiatalok részesülhetnek a tanulásukhoz, a munkájukhoz, a minél jobb életvitelük elősegítéséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását