2024. március 29. - Auguszta

Bírság várhat a Molra

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot készül kiszabni a Molra a júniusban kezdett sajátrészvény-felvásárlások kapcsán - tudta meg piaci forrásokból a Népszabadság.
2007. november 30. péntek 09:06 - Hírextra

Az információt ugyanakkor egyik érintett sem erősítette meg. Somlyai Dóra, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója úgy tájékoztatott: a társasághoz eddig nem érkezett ilyen tartalmú levél - írta pénteki számában a lap.

A magyar olajcég az OMV júniusi Mol-részvény felvásárlása körüli napokban indította saját papírjainak nagy tömegű felvásárlását.

"Az sem jelentett számukra akadályt, hogy tőzsdei cégek - akkor még - legfeljebb 10 százalékot birtokolhattak saját magukban. Amint ugyanis ezt túllépték volna, a papírokat kölcsönadták a Mol elnökhelyettese által irányított OTP Banknak, illetve az állami Magyar Fejlesztési Banknak" - olvasható a cikkben.

A lap közlése szerint a Mol ezután tovább folytathatta a felvásárlást, így mára (összesen több mint félezer milliárd forintot elköltve) ismét 10 százalék körül jár. Elemzők ennek nyomán vélik úgy, hogy a Mol már több mint 40 százalékban birtokolja saját magát, legalábbis ilyen részvénymennyiség felett gyakorol kontrollt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását