2024. május 5. - Györgyi

Új trendek a lakáspiacon

Egyre élénkebb a kereslet a nagyobb, kényelmesebb lakásokra, sokan keresik a nagy belmagasságú, de új építésű otthonokat, a klímaváltozás miatt a légkondicionálás modernebb válfajaira sürgető igény mutatkozik a jövőben, s a bejárat, az épület hallja, anna
2008. január 3. csütörtök 16:23 - Hírextra

A XXI. században szerepet fog játszani egy-egy lakópark vagy új épülettömb népszerűségében, hogy ki tervezte azt. Új trend lesz az is - a külföldi szokásnak megfelelően -, hogy melyik neves világmárka nevéhez fűződik a belsőépítészet és a lakberendezés.

Bár ez utóbbi szempontot elsősorban egy tehetős réteg fogja figyelembe venni, az viszont mindenkit érdekel majd, hogy amikor ők vagy a hozzájuk érkező vendégek belépnek az épületbe, a liftbe, vagy a folyosóra milyen látvány tárul eléjük. Tágas, tiszta, világos hall, napfény, virágok, szőnyeg - vagy sötét, szűk lépcsőház, koszos, összefirkált falakkal, kukákkal? - teszi fel a kérdést Borics Zoltán, a Mareco Ingatlan Zrt. vezérigazgatója az egyik szaklapban.

Egy egyszobás stúdiólakás ma már lehet akár 50-60 négyzetméter, egy nappali- és egy hálószobás lakás pedig 60-80 négyzetméter. A kis szobák és pirinyó fürdőszobák ideje mintha lejárt volna.

A lakás nemcsak fogyasztási cikk, hanem befektetés is - nem mindegy tehát, mennyire értékesíthető a jövőben. Ezen már a vásárlásnál el kell gondolkodni - javasolja a neves szakember.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását