2024. április 24. - György

Vizsgálat a mandulaműtétes fiú ügyében

Meghalt egy négyéves kisfiú a kaposvári kórházban néhány nappal azután, hogy mandulaműtétet végeztek el rajta; az intézményben teljes körű belső vizsgálatot rendeltek el.
2007. november 29. csütörtök 11:45 - Hírextra

A szerdán történt halálesetről a Somogyi Hírlap számolt be csütörtöki számában. Az MTI megkeresésére a kórház közleményt adott ki a történtekről; a rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint hivatalból vizsgálják az esetet, s csütörtökön délután döntenek arról, hogy indítanak-e nyomozást.
A Kaposi Mór Oktató Kórház tájékoztatása szerint a négyéves gyermek november 23-án esett át mandulaműtéten a fül-orr-gégészeti osztályon, november 25-én "szövődménymentes korai műtéti szak után" hazaengedték. Másnap a kontrollvizsgálaton megfelelő műtét utáni állapotot láttak, szövődményt nem észleltek.

Ugyanakkor a szülők panasza miatt - miszerint , nem eszik, nem iszik a gyermek - a kisfiút felvették a gyermekosztályra, hogy a folyadékháztartás rendezéséért kezeljék.

November 27-én, a gyermekosztályon történő ellátás második napján - a déli órákban - a kisfiúnál hirtelen "masszív artériás vérzés lépett fel". Az akut artériás vérzés, majd az azt követően fellépő légzési elégtelenség és keringés összeomlás miatt azonnali újraélesztésre, majd ismételt műtéti beavatkozásra került sor. A 12 órás "komplex intenzív kezelés" és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt - ismertette a részleteket a kórház vezetése.

Mint írták: az intézmény menedzsmentje teljes körű belső vizsgálatot rendelt el és igazságügyi orvos szakértői boncolásra kerül sor. További intézkedéseket ennek ismeretében hoznak.

"Az intézmény munkatársait, valamint az igazgatóságot mélységesen megrendítette a haláleset. A Kaposi Mór Oktató Kórház a felelősséget és az összes konzekvenciáját vállalja a tragikus eseménynek, tudatában annak, hogy a gyermek életét visszaadni nem tudja" - olvasható a közleményben.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a család még nem tett feljelentést a történtek miatt, a rendőrség hivatalból vizsgálja az esetet. A szakértői jelentés birtokában csütörtökön délután döntenek arról, hogy indítanak-e nyomozást - tette hozzá.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását