2024. április 27. - Zita

Soproni futballvég? Az edző marad - HANGOSHÍR!

Az FC Sopron labdarúgócsapatának szerdai edzését az olasz Vincenzo Cosco vezetőedző és szakmai stábja helyett Végh Tibor tartotta meg, az olasz szakember ugyanis távozott az élvonalbeli gárdától. Vagy mégsem?
2007. november 29. csütörtök 16:11 - Hírextra
Détári Lajos hirtelen távozása után az FC Sopronnak 2007. október elején új edzője lett. Az olasz trénert, a 43 éves Vincenzo Coscot hazájában a szegények segítőjeként ismerik. A szakember ezt a jelzőt azzal érdemelte ki, hogy eddig főleg kispénzű, sokadosztályú kluboknál dolgozott. Ennek alapján számára Magyarország teljesen ideális terepnek tűnt. Segíteni megpróbált, de csodára ő sem volt képes.

Az alapfizetésükre közel három hónapja hiába várnak a futballisták. Most rendkívüli fordulat történt, pénz nincs, de úgy tűnik csapat sem…

Bejöttek az öltözőbe és elbúcsúztak a játékosoktól, ami azt jelent, hogy el is mentek – kezdte Végh Tibor a Pont FM Rádió, SportPont műsorának.

Pont FM: Minek volt köszönhető, hogy az utolsó meccset már nem tudták megvárni?

Megmondom őszintén, nem tudom. A pályaedzőről és a kapusedzőről úgy tudom, hogy nekik november 24-ig volt szóbeli megállapodásuk valakivel, nem tudom kivel, valamelyik olasz tulajdonossal. Az, ugye, lejárt, és a körülményekre való tekintettel azt mondták, hogy ők ezt így tovább nem vállalják. Részemről már csak feltételezés, hogy ennek következtében Cosco úr is azt mondta, hogy nem vállalja így tovább, ha elhagyja őt ez a két ember.

Pont FM: Akkor most a csapat még nagyobb gondba került, hiszen a szezon vége előtt elvesztette az edzőjét is.

Igen, sajnos ez a helyzet. Nem bírták már, vagy nem akarták ezt a kritikus helyzetet kezelni. Ez körülbelül így történt.



Pont FM: Önnel - gondolom - azóta egyeztetett a klubvezetés. Most egy meccsről van szó, de távolabbi jövőről beszéltek?

Nem, egyáltalán nem. Erről az egyről, illetve a bajnokság után vannak még Ligakupa mérkőzések. Más lehetőségünk valószínűleg nem lesz.

Pont FM: Szóba került egyáltalán, hogy tavasztól új szakembert hoznak ide?

Nem tudom megmondani. A kérdés úgy vetődik fel, hogy ki tervezné? Lesz-e egyáltalán klub? Lesz-e igazi tulajdonos? Ha lesz, akkor lehet tovább bonyolítani a kérdést. Külföldi, magyar, idősebb, öregebb szakvezetőt szeretnének-e?

Pont FM: Ekkora a baj a hűség városában?

Igen, ez idáig is elfajulhat. Itt nem csak edzőkérdés van. A klub problémái csapódtak le ideáig, az a kérdés, hogy lesz-e klub, ha lesz, ki lesz a vezetője.

Pont FM: El tudja képzelni, hogy önök normális körülmények között, tavasszal el tudnak indulni a bajnokságban?

A jelenlegi körülményeket figyelembe véve, nem.

Kisteleki István az MLSZ elnöke a Hírextrától halott először, hogy a soproni labdarúgócsapatot a megszűnés fenyegeti.

Amennyiben tavasszal nem tud elindulni a Sopron az NB I-ben, fel kell tölteni a mezőnyt?

Nem, nincs ilyen szabály. A szabály az, ha a bajnokság felét lejátszották, akkor az eredmények változatlanul hagyása mellett nem kell játszatni azt a csapatot.

Ezek szerint a többi csapat eredményeit nem fogja érinteni?

Így van, ha 15 meccs lement, az eredmények megmaradnak, csak a csapat nem játszik a második 15 fordulóban.

Az MLSZ tud valamilyen segítséget nyújtani a Sopronnak, ha valóban ilyen helyzetbe kerül?

Igen, tudunk segíteni, de mi még nem tudunk erről a problémáról.


Új fejlemény az ügyben:

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem távozott az FC Sopron labdarúgócsapatától Vincenzo Cosco, az együttes olasz vezetőedzője. A szerdai tréning előtt Giovanni Melchiorre erőnléti edző és a kapusedző, Jaskó Zoltán elbúcsúzott a játékosoktól, és távozott a klubtól.

Csütörtök délután kiderült, hogy Vincenzo Cosco maradt az együttesnél. Mint azt az MTI-nek elárulta, tartozik ennyivel a csapatnak, ám az MTK elleni bajnoki mérkőzés újrajátszása során, a csütörtök 15 órakor kezdődő összecsapáson Végh Tibor irányítja a gárdát.

További hír még a soproni csapattal kapcsolatban, hogy a fizetéselmaradások miatt elképzelhető, hogy a játékosok nem lépnek pályára a szombati, a Tatabánya elleni Ligakupa-találkozón.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását