2024. május 17. - Paszkál

Gálakoncerttel zárnak

Ünnepi gálakoncerttel zárják az évet a hagyományoknak megfelelően az idén is a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál szervezői, az eseménynek december 15-én a borsodi megyeszékhely teátruma, az ország első kőszínháza ad otthont. Az operafesztivál tradicionál
2007. november 29. csütörtök 16:08 - Hírextra

Az est főszereplője Manon Strauss Evrard (szoprán) és Alfred Kim (tenor), mindkét énekes visszatérő vendég a miskolci operafesztiválon - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Bátor Tamás, a fesztivál igazgatója.

A koncerten közreműködő Pannon Filharmonikusokat Hamar Zsolt vezényli - tette hozzá.
A részletek kapcsán arról szólt, hogy nem véletlenül hívták meg a pécsi filharmonikusokat, ugyanis a baranyai megyeszékhely Európa egyik kulturális fővárosa 2010-ben, így "Miskolcon már épülhet a két város közötti kulturális híd".

Bátor Tamás arról is beszámolt, hogy jövőre a fesztivál folytatódik: a nyolcadik alkalommal megrendezendő eseményen a világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla művei mellett szláv zeneszerzők - Smetana, Muszorgszkij, Csajkovszkij, Prokofjev - remekei csendülnek fel.

Tervei szerint 2009-ben Bartók mellett az osztrák fővárosé, Bécsé lesz majd a főszerep, 2010-ben pedig a miskolci operafesztivál egész Európát várja, azaz "Bartók+Európa" lesz a műsoron.
Az igazgató megjegyezte, hogy az idén sem hagyják cserben az operakedvelőket karácsony előtt: ezer és ötezer forintért kapható a "Bartók+..." utalvány, amely kiváló ajándék lehet az ünnepekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását