2024. április 20. - Tivadar

Pénz a bohócdokiknak

Egymillió forintot nyert pályázaton a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, amelyből több kis beteg arcára tudnak mosolyt csalni a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikán Budapesten - mondta a Független Hírügynökségnek szerdán Wéber Julianna, az alapítvány elnöke
2007. november 29. csütörtök 07:24 - Hírextra
Az elnök elmondta: az alapítvány bohócdoktorai a Tűzoltó utcai klinikán kívül hetente mennek a Heim Pál Gyermekkórházba, de vizitálnak a székesvehérvári és a szombathelyi kórház gyermekosztályain is. Az eredetileg előadóművészekből, például artistákból, pantomímesekből álló bohócdoktorok párosával járnak, és egy-egy viziten minden kisgyereknek külön-külön, személyre szabottan "írnak fel" nevesésterápiát - tette hozzá.

Az Új Európa Alapítvány támogatása azért jött jól, mert az egészségügyi reform miatt összevontak egyes kórházi osztályokat, így a Tűzoltó utcában dupla annyi gyermeket kell "kezelniük" a bohócoknak: az eddigi 30 kis beteg helyett, 60-70-et - mondta Wéber Julianna.

Az elnök elmondta: 2000-ben alakult a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány. Csak olyan bohócdoktorokat alkalmaznak, akik a művészeti alapképzésen kívül egy féléves tanfolyamot is elvégeznek - ez teszi alkalmassá őket a kórházi látogatásokra. Nagyon fontos ugyanis, hogy az igazi doktornak hitt bohócok minden helyzetre felkészüljenek, tudjanak improvizálni.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását