2024. április 29. - Péter

MSZP: A Fidesz feljelentette az országot

A Fidesz elnöke külpolitika alatt nem Magyarország nemzeti érdekeinek képviseletét, hanem saját hatalmi érdekeinek képviseletét érti. Megosztó belpolitikáját exportálja külföldre, ahol minden alkalmat megragad arra, hogy a magyar kormányt támadja az MSZP
2007. november 29. csütörtök 18:38 - Hírextra
Most újból feljelentette hazánkat Brüsszelben, igaz, ezúttal nem személyesen lendült támadásba, mint tette ezt legutóbb, amikor az uniós támogatási források megvonására buzdította az uniót, és ezzel vesztegzár alá akarta helyeztetni saját hazáját.

Most az Európai Néppárt egyik hozzá közel álló politikusától hallunk Orbán Viktor szókészletébe illő fenyegetéseket.

Nem lehet nem észrevenni a párhuzamot a magyarországi uniós források felhasználása ellen indított fideszes politikai támadás és az Európai Néppárt EP-képviselője, Antonio Tajani legutóbbi kirohanása között a LEADER programmal kapcsolatban.
Jól emlékezhetnek rá a magyar polgárok, hiszen Tajani kétséges budapesti vendégszereplésén, tavaly, március 15-én a Fidesz kormányellenes demonstrációján szélsőséges hangnemben szónokolt. Ahogyan emlékezetes volt Wilfried Martens, az EPP elnökének egyik magyarországi beszéde is, amikor fideszes üzeneteket olvastattak fel vele a magyar nemzet ünnepén.

Nem lehet véletlen, hogy a magyar ügyekben meglehetősen járatlan olasz képviselő néhány héttel azután emelte fel a szavát, hogy a magyar EP-képviselők saját elmondása szerint az Európai Bizottságnál ugyanebben az ügyben feljelentették Magyarországot.
A fideszes politikusok és a hozzájuk verődött Tajani állításával ellentétben azonban Magyarországon a LEADER program pártoktól függetlenül, sikeresen és eredményesen működik. A kezdeményezéséhez számtalan település csatlakozott, amelyek nem a pártpolitikai megosztottság mélyítésében, hanem az összefogásban és a települések fejlesztésében látják a jövőt.

Ennek a kezdeményezésnek a hasznát a vidéken élők már személyesen is megtapasztalhatják. Ezt igyekszik most elvenni tőlük a Fidesz azzal, hogy az Európai Néppárt háta mögé bújva bemártja a programban résztvevő magyar településvezetőket.

A Fidesz újabb Magyarország-ellenes támadása és brüsszeli feljelentése nekik okoz kárt.

A Fidesz önző belpolitikai játszmákra használja fel az Európai Néppártot, annak vezetőit és az Európai Parlamentet.

Jó volna, ha a Fidesz Európai Parlamentben ülő képviselői és a néppárti frakció megtévedt néhány tagja nem az Európai Néppárt elnökségében ülő Orbán Viktor hatalmi érdekét, hanem Magyarország nemzeti érdekeit szolgálnák, és nem uszítanák saját frakciótársaikat a hazájuk ellen.
Ha már használni nem tudnak, legalább ne ártsanak Magyarországnak - vallja Nyakó István, szóvivő, MSZP.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. november 30. 19:18
Orbán jellemtelenségénél csak gátlástalansága és hatalomvágya nagyobb.
Hazánk legnagyobb kártevője Orbán Viktor.
thurvj97
2007. november 30. 11:29
Jó,hogy észreveszitek. De érdemes az orbáni jellem hazai képét is megrajzolni. Kiáll a miniszterelnök mocskolódása ,a tüntetések, a tojás dobálások mögött? Bizony a bukott miniszterelnök sara elég nagy ahhoz,hogy ne vegyük észre.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását