2024. május 17. - Paszkál

Átvennék a kórházat

A Markhot Ferenc kórház működtetésének átvételét kezdeményezi a jelenlegi fenntartó Hevesi megyegyűléstől az egri önkormányzat.
2007. november 29. csütörtök 18:34 - Hírextra

Erről a városi testület csütörtöki ülésén határozott, egyben arra kérve a megyét, hogy halassza el péntekre tervezett döntését az 1.250 dolgozót foglalkoztató kórház funkcionális privatizációjáról szóló
pályázat kiírásáról.

Az egri városatyák azt szorgalmazzák, hogy a megyegyűlés kezdjen egyeztetést a várossal a kórház jövőjéről.

A kórház működtetésének átvételéről szóló határozati javaslatra a 25 jelenlévő képviselő közül 15-en szavaztak igennel. A jobboldali pártok és az Egri Lokálpatrióta Egylet képviselői mellett helyeselte a javaslatot egy szocialista városatya is. A többi szabad demokrata és szocialista tartózkodott.

A testületi ülésen Sebes Gábor, az intézmény vezetője közölte, hogy a kórház adóssága 500 millió forint. Ebből 200 millió már lejárt számla, illetve 300 milliónyi, még nem lejárt, ám ki nem fizetett tartozásuk van.

Ugyanakkor a következő fél évtizedben, az eszközpark és a épületek leromlott állapota miatt, 3-6 milliárd forint beruházását igényli az intézmény.

A megyegyűlés pénteki ülésének idejére több civil szervezet és politikai párt demonstrációt hirdetett az egri megyeháza elé, illetve a tiltakozók élőlánccal kívánják körbevenni a kórház épületét.

Ugyanakkor a kórház sztrájkbizottsága bejelentette, hogy december 6-tól határozatlan idejű sztrájk kezdődik az egészségügyi intézményben, amennyiben a megyegyűlés szocialista vezetése nem vonja vissza a privatizációs pályázatra vonatkozó javaslatát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását