2024. április 19. - Emma

A nők elleni erőszakra hívják fel a figyelmet

A nők elleni erőszakra hívta fel a figyelmet köztéri akciójával az Amnesty International magyarországi szervezete csütörtökön Budapesten, a Blaha Lujza téren. A szervezet tagjai öt női próbababát állítottak ki a téren; ezekkel tiltakozva a nőket érő erősz
2007. november 29. csütörtök 18:41 - Hírextra

Fodor Márk, a szervezet igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy világszerte a családon belüli, valamint a nemi erőszak, a nőkereskedelem és a prostitúció, a szelektív abortusz és a női nemi szerv megcsonkítása jelenti a legnagyobb problémát. Magyarországon az első három fordul elő leggyakrabban, a szelektív abortusz Kínában és Indiában, a női nemi szerv megcsonkítása pedig Afrikában jellemző.

A csütörtöki figyelemfelkeltő megmozdulás része volt a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen című rendezvénysorozatnak, amely november 25-étől december 10-ig, az emberi jogok nemzetközi napjáig tart, és 19 civil szervezet vesz részt benne.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását