2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem készültek fel a pénzek igénylésére

A Fejér Megyei Önkormányzat nem készült fel az uniós források igénylésére és felhasználására, a foglalkoztatás javítására elnyert támogatásoknak pedig csupán a felét használták fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) MTI-nek szerdán megküldött tájékoztatása szer
2007. november 28. szerda 15:42 - Hírextra
"Az Önkormányzat felkészülése az európai uniós források igénybevételére és felhasználására a belső szabályozottság, a szervezettsége terén nem volt eredményes. (...) Az Önkormányzat az NFT (Nemzeti Fejlesztési Terv) keretében a munkaerő-foglalkoztatási helyzet javításával összefüggő fejlesztési feladat megvalósítására elnyert európai uniós támogatás mintegy felét használta fel, a projekt befejezési határidejét tekintve jelentős a lemaradás, aminek munkaszervezési okai voltak" - közölte az ÁSZ.

A Fejér megyei számvevőszéki vizsgálatot az önkormányzatok gazdálkodásának átfogó ellenőrzése keretében végezték el. Vizsgálták többek között a pénzügyi egyensúlyt, az uniós források kezelését, az e-közigazgatás bevezetését, és a gazdálkodás belső kontrollját.
Az uniós források felhasználása kapcsán az ÁSZ megállapította: az önkormányzat szabályozása nem tartalmazta a pályázatfigyelés, a pályázatkészítés, és a támogatott fejlesztések lebonyolítási feladatainak rendjét, döntési hatásköröket. Nem határozták meg az önkormányzati szintű pályázatkoordinálás feladatait, felelőseit, nem szabályozták a pályázatfigyeléssel kapcsolatos információszolgáltatási és -továbbadási kötelezettséget, felelősséget, a pályázatok nyilvántartásával összefüggő feladatokat.

A Fejér Megyei Önkormányzat hivatala nem rendelkezett informatikai, valamint e-közigazgatási stratégiával, a működtetett informatikai rendszer csupán tájékoztató szolgáltatást nyújtott. Az önkormányzat nem teljesítette a közérdekű adatok közzétételére vonatkozó kötelezettségét, törvényi előírás ellenére nem tette közzé a tavalyi fejlesztési célú támogatások adatait, illetve az ez év első negyedévében nyújtott működési és fejlesztési támogatások adatait, valamint a vagyongazdálkodással összefüggő, nettó ötmillió forintot elérő, vagy azt meghaladó értékű szerződések adatait.

Az önkormányzat hivatalában a gazdálkodási, illetve pénzügyi-számviteli folyamatok és azok ellenőrzési feladatainak szabályozottságában meglévő hiányosságok közepes kockázatot jelentettek a feladatok megfelelő és szabályszerű végrehajtásában.

"Az önkormányzat tervezett költségvetési bevételei és kiadásai 2004 és 2007 között folyamatosan növekedtek, de a tervezett költségvetési bevételek és kiadások egyensúlya nem volt biztosított, a tervezett költségvetési bevételek nem nyújtottak fedezetet a tervezett költségvetési kiadásokra" - tartalmazza az ÁSZ tájékoztatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását