2023. március 22. - Beáta, Izolda

József Attila Brüsszelben

József Attila halálának 70. évfordulóján, december 4-én Szólt az ember címmel Jordán Tamás és Sebő Ferenc estje hangzik el a brüsszeli magyar kulturális intézetben. A jól ismert művészek több mint két évtizede járják Magyarországot ezzel az összeállítássa
2007. november 28. szerda 08:16 - Hírextra

A Kossuth-díjas Jordán Tamás József Attila-interpretációja már a nagyközönség előtt is elismert, de ugyanez mondható el Sebő Ferencről - a Hagyományok Háza szakmai igazgatójáról, népzenetudósról - is, akinek József Attila verseire írt dalait gyakran slágerként dúdolja a közönség.
Az előadók szerint az est műfaja beszélgetés: művészek egy kávéházi asztal mellett ülnek, és úgy adják elő a költeményeket, hol prózában, hol dalban, hogy a címek nem törik meg a gondolatok ívét, a nézők egybefüggő monológot hallanak - egy végtelenül kiszolgáltatott, szeretetre éhes fiatalember gondolatait mindenről, ami bennünket is foglalkoztat.

Jordán Tamás és Sebő Ferenc előadása sok fiatalkori, kevéssé ismert József Attila-verset tartalmaz, ezek segítségével azt est végére olyan kép alakul ki a nézőkben a költőről, amellyel addig még nem találkoztak - olvasható a programismertetőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását