2024. május 2. - Zsigmond

Fiatal költők sikere

Két és fél hónap alatt több mint 4.200 szerző közel 24.000 verset írt a Rubophen Versíró Verseny keretében - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.
2008. november 16. vasárnap 18:13 - Hírextra
2008. augusztus 1. óta bármilyen témában elküldhették alkotásaikat a versírók. Nevezni lehetett az interneten (www.versiroverseny.hu) vagy levélben, illetve személyesen. Az elmúlt hónapokban a TÁP Színház közreműködésével több megyeszékhelyen és a fővárosban járt a Rubophen Versíró Verseny Nevezési Turnéja, a résztvevőknek lehetőségük volt a helyszíni versírásra és a személyes nevezésre is.

A www.versiroverseny.hu oldalon csaknem 44.000 látogató járt a november 14-i nevezési határidőig. A verseny kiemelt témája a láz és a fájdalom volt. A verseny honlapján minden beküldött mű elolvasható, szám szerint csaknem 24 ezer. Az érdeklődés felülmúlt minden várakozást, a kezdeményezők legmerészebb álmaikban sem számítottak ötezernél több költeményre - mondta el szavazásindító beszédében Vernyik Imre, a Versíró Verseny ötletgazdája.

A Rubophen Versíró Verseny zsűritagjai: Fenyő Iván színművész, Péterfy Bori színésznő, énekesnő, Karafiáth Orsolya író, költő, Turczi István író, műfordító, irodalomszervező és egyetemi doktor, valamint Bogáthy Judit, a Zentiva HU Kft. HR-vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását