2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Életnagyságú betlehem

Elkészült Törő György fafaragó alkotása, feltehetően az ország legnagyobb szabadtéri betlehemi szoborcsoportja, amelyet vasárnap avatnak óvodások játékával Szekszárdon, a város fenyőfája köré szervezett, hagyományos Garay téri adventnyitón.
2007. november 28. szerda 17:12 - Hírextra
 "Másfél hónap alatt, napi 15 órai munkával készítettük el vejemmel, Töttösí Attila fafaragó népi iparművésszel és Vörös Gyula asztalossal a jászolt és a tíz életnagyságú figurából álló életképet, amellyel régi álmom valósult meg" - mondta el az MTI munkatársának Törő György szekszárdi alkotóházában szerdán.

Hozzátette: a napokban zsűrizett alkotással a szekszárdi és környékbeli gyermekek karácsonyi készülődését szeretnék ünnepélyesebbé varázsolni.

A szobrok anyagát a város biztosította a gemenci erdő jellegzetes fáiból: a kisded tölgyfából készült, Mária alakját hársfából, Józsefet vörös fűzből, a három napkeleti bölcset platánból faragták. A szoborcsoportot kiegészíti két pásztorfigura, egy kisbárány és egy házőrző kutya is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását