2024. április 27. - Zita

Adakozás a gyermekbénulás ellen

Kétszázmillió dollárral támogatja a gyermekbénulás elleni küzdelmet a Bill és Melinda Gates Alapítvány, valamint a Rotary International. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) felhívást intézett a súlyos gyermekbetegség teljes kiirtása érdekében indít
2007. november 28. szerda 07:10 - Hírextra

A gyermekbénulásos esetek száma az elmúlt húsz év során meredeken zuhant: a nyolcvanas évek végén még évente 360 ezer gyerek bénult meg a poliovírus-fertőzést követően, ma már nagyjából hétszázan. A betegség azonban még mindig pusztít Nigériában, Afganisztánban és Indiában.

A WHO felhívása szerint ezeket a régiókat a legnehezebb és a legköltségesebb elérniük a szakembereknek. Sokszor a családok sem fogják fel a védőoltások szükségességét, ezért nem könnyű velük együttműködni. Az oltásokat végző egészségügyi dolgozóknak kulturális ellenállást kell legyőzniük: ha túl fiatalok és tapasztalatlanok, a közösség nem bízik bennük. A férfi egészségügyi szakembereket a konzervatív településeken a ház asszonya egyszerűen nem engedi be gyermekéhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását