2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az Orbán-kormány úgy váltogatja a vezetőket, mint más a bugyiját

Az Orbán-kormány május 29-i megalakulása óta hét állami intézmény élén történt változás; a többség lemondott posztjáról. Az elmúlt két hétben hét állami intézmény kapott új vezetőt: volt, akit felmentettek, a többség azonban lemondott, de akadt olyan intézmény is, ahol pótolták az addig hiányzó irányítót.
2010. június 16. szerda 10:18 - HírExtra
Elsőként - az új kormány első munkanapján - Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felmentette Tordai Csabát, a Magyar Közlöny felelős szerkesztőjét, és helyette Borókainé Vajdovits Évát jelölte ki a tisztségre, aki 2006 őszéig az igazságügyi és rendészeti minisztérium főosztályvezetője volt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke, Belyó Pál június 10-i hatállyal mondott le posztjáról; utóda másnaptól - hat évre - Vukovich Gabriella, a KSH korábbi alelnöke lett.

Június 11-én Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter közös megegyezéssel megszüntette az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. addigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát, és Horváth Gergelyt, a Betonút Zrt. és a Keler Zrt. volt vezérigazgatóját nevezte ki a vagyonkezelő élére.

Ugyanezen a napon nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök - a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára - Gaál Szabolcs Barnát, aki a XII. kerületben jegyzőként dolgozott, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökévé. A szervezetnek korábban nem volt elnöke, azt Hegedűsné Dani Erika, az elnöki jogokat gyakorló vezető irányította.

Június 11-én mondott le a Magyar Energia Hivatal elnöke, Matos Zoltán is; lemondását Fellegi Tamás elfogadta. Az elnöki poszt betöltésére a miniszter pályázatot ír ki.

Közös megegyezéssel szűnt meg hétfőn Horváth Zsolt Csabának, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnökének munkaviszonya, utódának keddtől Sárdi Erikát, a Miniszterelnöki Hivatal Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának korábbi osztályvezetőjét nevezte ki Fellegi Tamás.

Kedden mondott le Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke, a miniszterelnök a lemondást elfogadta június 30-i hatállyal; Rozgonyi Krisztinát idén február 1-jén nevezték ki az NHH élére. A Fidesz tervei szerint még a nyáron összevonják az Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT), valamint az NHH-t, s helyettük létrejön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását