2024. május 3. - Tímea, Irma

A díva a demokraták mellett

Jövő hónapban Oprah Winfrey televíziós díva elkíséri az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Barack Obamát kampánykörútjára három kulcsfontosságú államba.
2007. november 28. szerda 08:56 - Hírextra

A feketebőrű televíziós először december 8-án Iowa államba utazik, ahol a szövetségi államok közül elsőnek kerül sor (január 3-án) a pártok elnökjelöltjeinek megválasztására.

A legújabb felmérések szerint Iowa államban Obama a demokrata párti választók harminc százalékának támogatására számíthat, megelőzve ezzel Hillary Clintont, aki országos viszonylatban a legesélyesebb a demokrata párti jelölés megszerzésére.

Oprah Winfrey ezután elkíséri Illinois állam fekete szenátorát New Hampshire államba, majd onnan Dél-Karolinába.

Szeptemberben a milliárdos díva fogadást adott a hollywoodi előkelőségek részére kaliforniai birtokán, hogy adományokat gyűjtsön Barack Obama, az első olyan fekete politikus kampányának támogatására, akinek esélye van beköltözni a Fehér Házba.

Az egyik leghíresebb amerikai televíziós talkshow rendezője Chicagóban lakik, akárcsak Obama és a legnagyobb befolyással rendelkező amerikai személyiségek egyikének tartják. A Gallup Intézet legutóbbi felmérése szerint - Hillary Clinton után másodiknak sorolják - a legnagyobb hatalommal rendelkező nők között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását