2024. április 25. - Márk

57 társasház fűtetlen Budapesten

57 társasházban nincs gáz Budapesten - tudta meg az RTL Klub Híradója. A házakban futó csövek balesetveszélyesek ugyanis, ezért zárták el a gázt, hiába van éjszaka mínusz 4-5 fok. A gázművek csak akkor kapcsolja vissza a gázt a házakban, ha a csöveket kij
2007. november 28. szerda 07:56 - Hírextra
Van olyan ház, ahol egy hete nincs vezetékes gáz. Itt csak azokat a szobákat fűtik a lakók, amelyeket minden nap használnak. A 42 lakásos társasházból sokan rokonokhoz költöztek, de van olyan szomszéd, akinek senkije nincs. A házban két hét múlva kicserélik a csöveket, több tucat épületben viszont még el sem kezdődött a munka. Csak Budapesten 57 házban nincs gáz. Van, ahol szivárgás, van, ahol a közművek cseréje miatt.

A probléma általában az utcán kezdődik, amikor kicserélnek egy gázvezetéket. Ezt mindig a nyomáspróba követi, ilyenkor szokott kiderülni, hogy a ház gázvezetékei rossz állapotban vannak. A gázműveknek ilyenkor el kell zárni a csapokat, nincs választási lehetősége.

A gáztörvény előírása egyértelmű: élet- és vagyonvédelem érdekében a szolgáltatást csak műszakilag biztonságos gázvezetékben lehet biztosítani - mondta Csallóközi Zoltán, a Fővárosi Gázművek hálózati igazgatója.

Amíg a hálózatot fel nem újítják, a gázt nem is kapcsolják vissza. A csövek cseréjét a lakóknak kell kifizetniük, a gázművekhez csak a telekhatáron kívüli hálózat tartozik. Egy-egy javítás több millió forint is lehet. Segítség lehet viszont, hogy a gázművek és a kerületek létrehoztak egy alapot, ahonnan támogatást kérhetnek a lakók.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását