2024. május 2. - Zsigmond

Meghosszabbított együttműködés

Öt évvel meghosszabbította Kecskemét és a svédországi Lindköping városa a 2005-ben megkötött együttműködési megállapodását; az erről szóló megállapodást Iványosi Szabó András, Kecskemét alpolgármestere és Kjell Hedvall, Lindköping polgármestere kedden Kec
2007. november 27. kedd 15:54 - Hírextra

A két város között két évvel korábban aláírt együttműködés tényleges partnerséget jelent, mert több területen gyümölcsözően fejlődnek a kapcsolatok - mondta Lindköping polgármestere, aki 13 év vezeti a skandináv várost.

Kjell Hedvall hangsúlyozta: az oktatási intézmények együttműködése és a kulturális csereprogramok mellett a két város vállalkozóinak is lehetőséget teremtenek arra, hogy találkozzanak egymással, mert a jövő évben Lindköpingben megrendezésre kerülő üzleti napokra, a megyei kereskedelmi és ipari kamarát is meghívták.

A polgármester beszámolt azokról, hogy a Gripen-program keretében Kecskeméten élő 15 svéd család tagjai kedvező tapasztalataikról számoltak be, megerősítve azt az elképzelését, hogy tovább kell fejleszteni a két város kapcsolatát.

Kjell Hedvall polgármester szerint fontosabb a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés, mint a sokszor csak protokolláris testvérvárosi kapcsolat.

Iványosi Szabó András alpolgármester hangsúlyozta, hogy a svédországi város környezeti kultúrája, oktatása, valamint a szociális intézményrendszer fejlettsége példát jelent Kecskemét számára.
Az alpolgármester szerint remény van arra, hogy a két uniós tagország partnervárosai közös pályázatokon vegyen részt.

Iványosi Szabó András emlékeztetett arra, hogy egy kecskeméti gimnázium és egy lindköpingi középiskola közös pályázata már sikerrel szerepelt egy uniós projekten.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását