2024. május 17. - Paszkál

Oda a súlyponti státusz?

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vizsgálata igazolta, hogy a Markoth Ferenc Kórház lényegében elvesztette súlyponti szerepét - hangzott el kedden az Egri Kórházvédők Egyesületének sajtótájékoztatóján.
2008. december 16. kedd 18:20 - Hírextra
Szabó Pál, az Egri Kórházvédők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a Markoth Ferenc kórházban a súlypontisághoz nélkülözhetetlen osztályok közül négy-öt egyáltalán nem, vagy nem a súlypontisághoz meghatározott ágyszámmal működik.

Szerinte a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződés felbontásának két indoka is lenne. Egyrészt a drasztikus színvonalesés - amit a novemberi adatok szerint egyharmadával visszaesett betegforgalom bizonyít -, másrészt a súlypontiság megszűnése.

"Heves megye a HospInvest Zrt. által, a megyei közgyűlés segítségével kikerült az általános magyarországi betegellátás rendszeréből. A Markoth Ferenc Kórház egy külföldi pénzügyi csoport érdekeltségébe tartozó társaság kezébe került" - mondta Szabó Pál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását