2024. április 26. - Ervin

Kórházak közötti együttműködés a röntgendiagnosztikában

A jövőben a békéscsabai kórházban is készítenek leletet a makói kórházban felvett és digitalizált röntgenképekről. Az erről szóló megállapodást Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere és Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke írta alá kedden Béké
2007. november 27. kedd 13:03 - Hírextra

A polgármester az MTI-nek elmondta: beérett a gyümölcse annak, hogy az idei esztendő tavaszán a város több mint 150 millió forintért korszerű röntgendiagnosztikai berendezéseket vásárolt a fenntartásában működő Réthy Pál Kórház és Rendelőintézetnek.

"Szakmai sikernek tartom, hogy sikerült megállapodni az együttműködésről a makói kórházzal" - tette hozzá.

Becsei László, a békéscsabai intézmény igazgató főorvosa a rendszer működéséről szólva elmondta: amikor már nincs röntgenorvosi ügyelet a makói kórházban délutánonként, illetve hétvégenként, akkor az ott készült felvételt digitalizálják, s ha a diagnózis felállításhoz szükség van a radiológus közreműködésére, akkor az internet segítségével az adatállományt Békéscsabára küldik.
A kórház radiológusai pedig egy órán belül elkészítik a leletet, és azt szintén elektronikus úton visszajuttatják Makóra.

A költségekről szólva a főigazgató főorvos elmondta, hogy a lelet készítését támogatja a társadalombiztosítás, s ennek alapján számol el egymással a két egészségügyi intézmény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását