2024. május 2. - Zsigmond

Indulhat az olimpián a világbajnok

Egy sportügyekben illetékes független londoni fellebbviteli testület engedélyezte a női 400 méteres síkfutás világbajnokának, a brit Christine Ohuruogunak, hogy hazája színeiben részt vehessen a jövő évi pekingi olimpián.
2007. november 27. kedd 12:46 - Hírextra

A 24 éves atléta ötkarikás szereplése azért került veszélybe, mert a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) - szabályai szerint - egyetlen sportolót sem nevez az olimpiai játékokra, aki valaha doppingvétséget követett el. Ohuruogu viszont nemrég töltötte le egyéves büntetését, amelyet a vizsgálatok háromszori elmulasztásáért kapott.

A testület számtalan enyhítő körülmény miatt elfogadta Ohuruogu fellebbezését" - adott hírt a döntésről Simon Glegg, a BOA ügyvezetője, hozzátéve: "Az olimpiai bizottság örömmel köszönti Christine Ohuruogut a brit csapatban."

A kiváló sprinter rövid időn belül a harmadik brit sportoló, aki sikeresen fellebbezett az örökös olimpiai kizárás ellen: Tim Don, a korábbi triatlonos világbajnok és Peter Cousins cselgáncsozó egyformán korábbi háromhónapos eltiltása miatt maradt volna le a játékokról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását