2024. április 27. - Zita

Az USA ne aggódjon

Az orosz külügyminiszter szerint az oroszok szabadon gyakorolhatják alkotmányos jogaikat. Szergej Lavrov azután mondta ezt, hogy az Egyesült Államok korábban aggodalmát fejezte ki a hétvégi Putyin-ellenes tüntetéseken történt letartóztatások miatt. A demo
2007. november 27. kedd 10:05 - Hírextra
Lavrov kedden kijelentette, hogy a tüntetők Moszkvában és Szentpétervárott is megszegték a törvényt. Mint mondta: Washington fölöslegesen kéri Moszkvát a szólásszabadság és a gyülekezési jog betartására, hiszen az orosz alkotmány azt garantálja.

Lavrov George Bush amerikai elnök kritikájára reagált. Bush hétfőn aggodalmát fejezte ki a hétvégi tüntetéseken történt letartóztatások miatt. Az amerikai elnök azt is megjegyezte, hogy az orosz hatóságok megakadályozták az újságírókat és emberi jogi aktivistákat feladatuk végzésében.

Szombaton Moszkvában mások mellett őrizetbe vették az orosz sakklegendát, Gari Kaszparovot is, aki a Másik Oroszország nevű ellenzéki tömörülés vezetője. Kaszparov ötnapos elzárást kapott. Az orosz parlamenti választások előtt épp egy héttel, vasárnap a második legnagyobb orosz városban, Szentpétervárott körülbelül kétszáz tüntetőt tartóztatott le az rohamrendőrség.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását