2024. április 29. - Péter

Tito konyhája újra üzemel

A bánáti Nagybecskereken (Zrenjanin), ha csak egy szűk hétig is, de újból főznek Joszip Broz Tito "konyháján". A Regata nevű helyi étterem tulajdonosa ugyanis úgy döntött, hogy a nagyközönséggel is megismerteti mindazokat az ínyencségeket, amiket a világ
2007. november 26. hétfő 10:41 - Hírextra

De nemcsak szendrői fogas, zagorjei töltöttkáposzta és más hazai ételek közül lehet majd válogatni, hanem olyan finomságokból is, amelyek elkészítésére neves külföldi látogatók séfjei tanították meg a jugoszláv vezér konyhamestereit. Ezek közé tartozik a néhai amerikai first lady, Jaqueline Kennedy "ajándéka", a libamájjal töltött gombafejek, vagy az ukrán borscs, amelyet Leonyid Brezsnyev szovjet pártvezér kedveltetett meg Joszip Brozzal.

Vojin Bacvanski vendéglős szerint fontos a november 27-től december 2-ig tartó rendezvény, hiszen Tito marsall "jugoszláv márka", mint az olasz pizza, az angol futball, vagy a skót whisky. "Tito idején mindannyian úttörőnyakkendőt hordtunk, akadályversenyeken vettünk részt, rendszeresen jártunk a tengerhez és ünnepeltük november 29-ét (1943-ban ezen a napon döntöttek Jugoszlávia leendő berendezkedéséről a Tito vezette partizánok). Ma már nyoma sincs az arany hetvenes évek optimizmusának" - nosztalgiázott újságíróknak a Regata tulajdonosa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását