2024. április 20. - Tivadar

Jogos a 600 milliós bírság

Csaknem 600 millió forintnyi versenyhivatali bírságot hagyott jóvá jogerősen a bíróság három építőipari céggel szemben - derül ki a GVH hétfői közleményéből. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban a Baucont Rt.-t, az ÉPKER Kft.-t és a KÉSZ Kft.-t bünte
2007. november 26. hétfő 13:05 - Hírextra
A három cég egy hat évvel ezelőtti közbeszerzési eljárásban vett részt, amelyet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság írt ki székháza felújítására, átalakítására és egyéb munkákra. A vállalkozások a második, tárgyalásos eljárás előtt olyan megállapodást kötöttek, amely bármelyikük nyertessé válása esetére ellentételezési kötelezettséget írt elő a vesztes számára alvállalkozási megbízás és pénzbeli kárpótlás formájában - állapította meg a GVH. A végül nyertes Baucont be is vonta a munkába a másik két céget.

A hatóság szerint az ilyen összejátszás súlyosan sérti a verseny tisztaságát, ezért a Baucont Rt.-t és az Épker Kft.-t egyaránt 227 milliós, a KÉSZ Kft.-t pedig 136 milliós bírsággal sújtotta, amelyet másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla is megerősített.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását