2024. április 26. - Ervin

Lekenyerezik a maffiát

Törvényesen működő nápolyi pékségek 20 ezer kenyeret osztottak szét vasárnap a délolasz nagyváros köztereit, hogy így biztassák az embereket az élelmezési és pénzügyi törvényeket betartó, "maffiamentes" sütödékben való vásárlására.
2007. november 25. vasárnap 21:30 - Hírextra
Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a helyi alvilág, a camorra egyre jobban beszivárog a szektorba és már 2500 illegális pékséget működtet Nápolyban és környékén.

A megyei mezőgazdasági illetékes a camorra ellenőrzése alatt, feketén működő pékségek névsorának közeli nyilvánosságra hozatalát ígérte.

A "törvényesség kenyeréből" egyformán jutott helyi lakosoknak és turistáknak. Kapott belőle Gaetano Maruccia, a megyei csendőrség parancsnoka is, aki személyes jelenlétével adott bíztatást az akcióhoz.

Az olasz bűnszövetkezetek jókora szeletet hasítanak ki maguknak a mezőgazdasági-élelmiszeripari bizniszből: a kis- és középvállalkozók szövetsége, a Confesercenti egy október végi jelentésében 7,5 milliárd euróra becsülte az itáliai "agromaffia" éves árbevételét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását