2024. május 6. - Ivett, Frida

Megtagadta a vallomástételt a csepeli brutális gyilkos

Megtagadta a vallomástételt az a biztonsági őr, aki a gyanú szerint szerdán egy csepeli iskolában lelőtte az intézmény igazgatóját és annak helyettesét; tettestársát, a gazdasági igazgatót a nyomozók többször kihallgatták - mondta Tafferner Éva, a Budapes
2009. január 9. péntek 11:45 - Hírextra
A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában szerda este lőtték le az intézmény igazgatóját és helyettesét. A rendőrség a gyilkossággal az előzőleg sikkasztás miatt elbocsátott gazdasági igazgatót és a biztonsági őrt gyanúsítja.

A bűncselekmény elkövetése során a biztonsági őr megsérült, egyelőre nem tudni, hogy lövéstől sérült meg, vagy magát sebesítette meg, hogy leplezze, ő követte el a bűncselekményt.
Tafferner Éva az MTI-nek pénteken azt mondta, hogy a megsérült biztonsági őr, K. Tamás altatásos műtéten esett át, és amikor kihallgatható állapotba került, megtagadta a vallomástételt.

Arra a kérdésre, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 52 éves férfi milyen minősítésben dolgozott az intézményben, a BRFK szóvivője úgy válaszolt: az alapítványi iskolában segédtanári beosztásban volt alkalmazva. Kijelentette, hogy a férfi nem volt tagja egyetlen vagyonvédelmi kamarának sem, és fegyveres testület tagja sem volt.

A rendőrség még vizsgálja a bűncselekmény során használt PA63 típusú fegyver eredetét, amelyet a helyszínen hagytak - fűzte hozzá.A kettős gyilkosság másik gyanúsítottját, D. Gábor 36 éves gazdasági igazgatót a rendőrség már többször kihallgatta. Tafferner Éva tájékoztatása szerint a rendőrök még mindig nem találják azt a szervert, amely a csepeli kettős gyilkosságról készült képfelvételeket tartalmazhatja. Az egyik gyanúsított, a gazdasági igazgató azt állította, hogy a szervert a Dunába dobta, de azon a részen mintegy 20 centiméter vastag jég borítja a vízfelszínt. Később egy másik helyszínt jelölt meg, ahol szintén nem találták meg a hordozót a rendőrök.

A BRFK szóvivője azt is elmondta, hogy a feltehetően a bűncselekmény indítékául szolgáló sikkasztási ügyet - a gazdasági igazgatót és a biztonsági őrt 3-4 millió forintos sikkasztás miatt bocsátották el az állásából - szintén vizsgálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását