2024. május 4. - Mónika, Flórián

Legyőztük Montenegrót

A jövő vasárnap kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott másodszor is nyert Montenegró csapata ellen, ezúttal 33-28 lett a végeredmény.
2007. november 24. szombat 21:59 - Hírextra

Eredmény:
Magyarország-Montenegró 33-28 (16-12)


A két csapat pénteken Dabason találkozott, akkor a magyarok jó második félidei játékuknak köszönhetően 37-26-ra nyertek.

Hasonlóan alakult a forgatókönyv: most is szoros volt az első játékrész, felválta estek a gólok, hol egyik, hol másik együttes vezetett, de inkább a magyaroknál volt minimális előny. A vendégeknél nem meglepő módon Popovic sziporkázott: a világklasszis átlövő szinte minden helyzetéből betalált.

Görbicz kiállítása alatt lépéselőnybe került a montenegrói alakulat. Azonos létszámban Balogh révén gyorsan fordítottak a hazaiak, majd a szünetig lendületben maradva fokozatosan nőtt a különbség.
A folytatásban sokat cserélt Németh András szövetségi kapitány, a montenegróiak ezt kihasználva egyenlítettek. Csakhogy a friss magyar játékosok is belemelegedtek, ennek nyomán pedig újra négy gólra nőtt az előny (20-16). Nem adták fel a vendégek - pénteken ilyenkor roppantak össze -, és tartották a lépést, felzárkózni azonban nem tudtak.

Popovic a hajrában egy utolsó rohamra buzdította társait, de senki sem nőtt fel hozzá.
Ez volt az utolsó mérkőzése a jövő vasárnapi vb-nyitány előtt a Németh-csapatnak. A szövetségi kapitány szerdán hirdeti ki, kik utaznak a franciaországi tornára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását