2024. április 23. - Béla

Bejutott a Szeged

Százszázalékos teljesítménnyel jutott a legjobb 16 közé a Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a csoport zárókörében nyert a vendég fehérorosz Meskov Breszt ellen.
2007. november 24. szombat 22:18 - Hírextra

Férfi BL, 6. (utolsó) forduló:
H csoport:
Pick Szeged-Meskov Breszt (fehérorosz) 33-24 (12-9)

A Szeged a közönsége kiszolgálása koncentrált, miután az összecsapásnak már nem volt tétje. A show-hoz hozzátartozott, hogy a helyiek köszöntötték Talmácsi Gábort, a gyorsaságimotorsport történetének első magyar világbajnokát, aki tiszteletbeli csapattag lett.

A sok ünneplés eleinte meglátszott a teljesítményen, mert a Tisza-partiak nehezen lendültek bele a játékba. Fej fej mellett haladt a két együttes, és olykor a Breszt is vezetett. Összességében sok volt a hiba, alig esett gól. Aztán a Breszt több mint tíz percig nem talált be, mégsem szakadt le, sőt 7-5 után, létszámfölényben egyenlített, majd fordított. A szünet előtti hajrát meghúzta a Szeged.

A folytatásban megmaradt a különbség, majd egy emberhátrány alatt feljött a már biztos kieső Breszt, egyenlített (17-17), de amikor a hazaiak ismét teljes létszámban voltak a pályán, fokozatosan nőtt az előny, és innen már nem volt visszaút. Az 51. percben 26-18 volt az állás, aztán az előny még tovább hízott.

A Szeged az első magyar férficsapat, amely hibátlan mérleggel zárta a BL csoportszakaszát.

Az állás:
1. Szeged 12 pont/6 mérkőzés
2. Velenje (szlovén) 6/5

3. Szarajevo (bosnyák) 2/5
4. Breszt 0/6

A Szeged és a Velenje bejutott a legjobb 16 közé, ahol négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. A Szarajevo a KEK nyolcaddöntőjébe került át, míg a Breszt búcsúzott az európai porondtól. A BL és a KEK sorsolását kedden rendezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását