2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rövidül a Sziget fesztivál

A korábbi, hét plusz egy nap helyett jövőre csak öt plusz egy napos lesz a Sziget fesztivál, a kieső költségeknek köszönhetően azonban a jegyárak nem emelkednek 2008-ban - közölte a rendezvény sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
2007. november 23. péntek 13:09 - Hírextra
A sajtófőnök közleményében kiemeli: a szervezők úgy döntöttek, hogy a "nulladik" nap mellett jövőre csak öt napon át tart majd a korábban egyhetes fesztivál, "mutatva ezzel azon szándékukat, hogy csökkentsék a környező lakókat érő esetleges kellemetlenségeket".

A döntés a Sziget programstruktúráját nem érinti, a változatos programhelyszínek megmaradnak, sőt, mivel a korábban hét napra szánt programköltségvetés most öt napra oszlik el, az idei jegyárak megtartása mellett a szervezők többet tudnak a nagyobb sztárokra költeni - mutatott rá Vető Viktória.

Annak érdekében, hogy "a környező kerületek érzékenyebb lakói számára is tolerálhatóvá váljék a fesztivál", a pesti oldalhoz legközelebb lévő, úgynevezett metál színpad műsora - a Nagyszínpadéhoz hasonlóan - a legkésőbb 23 óráig tart majd, s a nagyobb programsátraknál további zajszigetelő falakat is építenek - hangsúlyozta a Sziget fesztivál sajtófőnöke.

Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője november elején sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra, hogy az újpesti polgármester által 2006-ban kezdeményezett "birtokháborítási" perben a IV. kerületi önkormányzat októberben azt kérte a bíróságtól: "tiltsa el a szervezőket a 22 és 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól", a lakók nyugalmának védelmében.

Angyalföld polgármestere, Tóth József levélben kérte Demszky Gábor főpolgármestert arra: a főváros, mint a terület tulajdonosa biztosítsa az emberek nyugalmát. Ennek érdekében a jövőben csak olyan feltételekkel járuljon hozzá a fesztivál megrendezéséhez, amelyekkel kiküszöbölhetik az elviselhetetlen zajhatást. Levelében jelezte azt is, hogy ha felvetéseire "érdemi és kedvező válasz nem érkezik, kénytelen lesz a kerületi lakosok érdekeink a jövőben bírói úton érvényt szerezni".
A két városrész vezetéséhez hasonlóan a III. kerületi önkormányzat is rendszeresen fogalmazott meg kifogásokat a múltban a Sziget fesztivállal kapcsolatban.

Arról, hogy a Hajógyári-szigeten 15 éve megrendezett Sziget fesztivál jövőre is megkapja-e a közterület-használati engedélyt a Fővárosi Közgyűlés szakbizottságától, január közepén várható döntés. Ezt a testület elnöke, Ughy Attila közölte kedden az MTI-vel. A fideszes politikus elmondta, hogy a főpolgármesteri hivatalhoz októberben megérkezett kérelemről először kikérik az érintett kerületek és a hivatal szakügyosztályainak véleményét. Ezek összesítése után kerülhet a döntésre jogosult testület elé a kérdés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását