2024. április 29. - Péter

Carlo Ponti vezényel a Zeneakadémián

Ifjabb Carlo Ponti vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart február 20-án a Zeneakadémián, a hangversenyen Bartók Béla Román népi táncok című kompozíciója, Beethoven I. (C-dúr) zongoraversenye és Csajkovszkij IV. szimfóniája hangzik el - tájékoztatta a budapes
2008. február 12. kedd 23:24 - Hírextra

Az est karmestere, ifjabb Carlo Ponti - az egy éve elhunyt Carlo Ponti világhírű filmproducer és Sophia Loren színésznő fia - zongorával kezdte zenei tanulmányait, több értékes versenytrófeát is összegyűjtött ifjú korában.

Az olasz művész az Egyesült Államokban, a Hartford Egyetemen tanult karmesterséget, később Zubin Mehta, Andrej Borejko, és a Bécsi Zeneakadémián Leopold Hager vezetésével tökéletesítette tudását.

A világ minden táján megfordult, 2000-ben Moszkvában az Orosz Nemzeti Zenekar helyettes karnagyává nevezték ki. Több rangos zenei fesztivál visszatérő vendége, gyakran hívják nemzetközi ifjúsági zenekarok élére is.

A MÁV Szimfonikus Zenekar Erdélyi Miklós bérletének hangversenyén közreműködik Adriano Jordao portugál zongoraművész. Adriano Jordao 1946-ban született, zenei tanulmányait hazájában kezdte, amerikai ösztöndíjjal folytatta, majd Párizsban fejezte be, ott érte el legnagyobb fiatalkori sikerét, a Nemzetközi Debussy Zongoraverseny megnyerésével. Azóta bejárta a világot: Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint a Távol-Kelet szinte valamennyi országában járt. Jordao a közlemény szerint hivatásos diplomataként szolgálja hazáját, jelenleg Brazíliában, a koncertezéssel azonban nem hagyott fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását