2024. április 25. - Márk

Ki lesz a Pécsi színház igazgatója

Pályázaton keres igazgatót a baranyai megyeszékhely önkormányzata a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) élére, a vezető 2011. február 16-tól öt éven át töltheti be a tisztséget. A közgyűlés csütörtöki döntésének indoka az, hogy Balikó Tamás jelenlegi direktor megbízatása jövő év február 15-én lejár.
2010. június 24. csütörtök 19:19 - HírExtra
A pályázati felhívást a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és Pécs internetes oldalán, valamint a Pécsi Hírekben teszik közzé, a pályázatokat szakmai grémium bírálja el, a vezetőt a kulturális bizottság javaslatára a közgyűlés választja meg.

A jelentkezőkkel szemben követelmény a felsőfokú szakirányú végzettség és legalább ötéves szakmai gyakorlat. A pályázatoknak tartalmazniuk kell az intézmény szervezetére, működésére vonatkozó szakmai koncepciót, vezetői programot.

Elvárás, hogy a jelentkezők törekedjenek a műfaji sokszínűségre, a hazai opera-, musical- és operettkincs bemutatására, s emellett arra is, hogy az intézmény fokozottan vegyen részt a fiatalok színházra nevelésében, a színházlátogatók között a gyermek és ifjúsági korosztály arányának növelésében.

Az igazgatónak a gazdasági viszonyok, támogatások figyelembevételével, optimálisan kell megterveznie a teátrum működtetését, kihasználtságát, és feladata az intézmény operatagozatának fejlesztése, továbbá a Pécsi Balett szerepének erősítse is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását