2024. április 25. - Márk

Megúszta a rendőr

"Túlélte" a bizalmi szavazást a londoni rendőrség első embere azon a csütörtök délutáni voksoláson, amelyen a Londoni Rendőrhatóság Tanácsa arról döntött, hogy felelőssé tehető-e Ian Blair azért, hogy két éve a rendőrök agyonlőttek egy brazil fiatalembert
2007. november 23. péntek 07:45 - Hírextra

A rendőrök néhány nappal később gyanúsnak vélték a 27 éves Jean Charles de Menezes viselkedését az egyik metróállomáson, üldözőbe vették, majd hét golyót a koponyájába küldve leterítették.

A terroristának nézett fiatalemberről később kiderült, hogy ártatlan. A brit bíróság idén elmarasztalta a londoni rendőrséget az ügyben és 175 ezer fontos (60 millió forintos) kártérítést ítélt meg a brazil családnak.

Ian Blair-re több oldalról - elsősorban a konzercvatívok és a liberális demokraták részéről - nagy nyomás nehezedett, hogy mondjon le.

Támogatásáról biztosította viszont Gordon Brown kormányfő, Jacqui Smith belügyminiszter és Ken Livingstone londoni főpolgármester is. A rendőrhatóság pedig most további bizalmat szavazott a főrendőrnek.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását