2022. augusztus 16. - Ábrahám

Bővítitk a térfogyelő rendszert

Az eddigi kedvező tapasztalatok alapján bővítik a kamerás térfigyelő rendszert Szolnokon; ezúttal a belvárosi Tisza-parton és környékén szerelnek fel éjjel-nappal látó kamerákat, hogy nagyobb eséllyel tetten érjék a közterületen randalírozókat - közölte a
2008. november 23. vasárnap 07:10 - Hírextra
Pókász Endre tájékoztatása szerint 2008 első felében a "Szolnok belváros rehabilitációja" elnevezésű, 1,1 milliárd forintba kerülő program részeként 60 millió forintos beruházással 16 kamerából álló térfigyelő rendszert építettek ki a városi piactól az Ady Endre út-Ságvári körúti közúti kereszteződést érintve a Kossuth térig illetve a Tisza-hídig. A kamerák által felvett képek a Szolnoki Rendőrkapitányságon elhelyezett monitorokon jelennek meg, ahol 24 órás szolgálatban figyelik a látottakat. Ha a bekamerázott részeken bármilyen probléma keletkezik, azonnal a helyszínre tudják irányítani a rendőröket.

A térfigyelő rendszer működése óta az ily módon megfigyelt belvárosban gyakorlatilag megszűntek a korábban gyakori rongálások és vandál cselekedetek - tette hozzá a sajtószóvivő.

A napokban felszerelésre kerülő, és még novembertől üzemelő három kamera közül kettő a Verseghy park, az ottani gimnázium, a Tisza Szálló és a Tisza-híd közötti területet, míg egy a Szigligeti Színházat és a Zounok-szobor környékét pásztázza majd folyamatosan. A térfigyelő rendszer bővítése 6,5 millió forintba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását