2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fico lemondásra szólított fel

Hivatalosan is lemondásra szólította fel csütörtökön agrárminiszterét Robert Fico szlovák kormányfő. Ez akár a pozsonyi kormánykoalíció felbomlásához is vezethet. A minisztert ugyanis a legkisebb szlovák kormánypárt, Vladimír Meciar Demokratikus Szlovákiá
2007. november 23. péntek 07:41 - Hírextra
A Mečiar-párt vezetősége csütörtökön este kezdődő tanácskozásán dönti el: miniszterétől - a párt egyik alelnökétől - válik-e meg, vagy pedig a kormánykoalíciótól.

A koalíciós válságot az okozta, hogy a tárcavezető felügyelte Szlovák Földalap egyik, Mečiar-párti alelnöke magánszemélyek kezére játszott másfél milliárd korona, vagyis körülbelül tízmilliárd forint értékű magas-tátrai erdőket, azok pedig a piaci ár alig egytizedéért egy Mečiarékhoz közeli cégnek adták el az ingatlanokat.

Robert Fico hárompárti kormánykoalíciója a tavaly nyári, előrehozott választások után alakult. A miniszterelnököt külföldön és Szlovákiában is kezdettől bírálták amiatt, hogy a magyar- és idegenellenes kijelentéseiről ismert Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártjával szövetkezett. Az Európai Szocialisták Pártja emiatt Ficóék pártjának, a Smer-nek tagságát is felfüggesztette, s mindmáig nem újította meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását