2024. április 23. - Béla

Élet 200 felett

"Az életem 200 felett..." címmel megjelent Talmácsi Gábor önéletrajzi könyve: a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokságon idén győztes magyar klasszis művét pénteken mutatták be a New York Palotában.
2007. november 23. péntek 14:20 - Hírextra
"Nagyon sok munka van benne, igen fontos számomra ez az írás: mindig magamnál fogom tartani, mert hiszek abban, hogy motivációt ad számomra" - mondta Talmácsi. "Arról is szól többek között, hogy az álmaink valóra válhatnak, ha keményen dolgozunk értük. Más sportolóknak is ajánlom: talán erőt meríthetnek belőle a nehéz helyzetekben."

A motorsport 1949 óta íródó történetének első magyar világbajnoka elmondta, hogy könyvében nem csak a szakmai olvasóközönség, nem csak a népes és elfogult szurkolótábor találhat érdekes és tanulságos történeteket. Az volt a célja, hogy megmutassa, a sokszor reménytelennek tűnő küzdelem, a kitartás előbb-utóbb meghozza a várt eredményt:

"Nem tagadom, szerencse is kell hozzá, de ha az esélyt sem adjuk meg, akkor az sem jön magától" - mondta.

"Külön köszönet illeti a családomat, a menedzseremet, ők a sok közös emlék felidézésével, segítették teljessé tenni e könyvet." - tette hozzá Talmácsi.
Ízelítőnek egy apró részlet a könyvből:

"A 2005-ös barcelonai futamon a rajtrácson álltam és anyu tartotta nekem a napernyőt. - Csak lassan kisfiam! - tanácsolta féltőn, ám egy pillanat alatt kapcsolt és a fejéhez kapott: - Jaj, mit is beszélek?!"

"Az életem 200 felett..." a 4S Kiadó gondozásában jelent meg 288 oldalon, 320 képpel, 15 ezer példányban. Az ára 6 490 forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását