2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Világjárvány fenyeget?

Nagyon súlyos fenyegetést jelent a Mexikóban terjedő sertésinfluenza betegség. A következmények kiszámíthatatlanok, akár világjárvány is lehet belőle.
2009. április 25. szombat 19:41 - HírExtra
Az A/H1N1 jelzésű új törzs a madár- a sertés- és az emberi influenza genetikai állományát társítja. A páciensek jellemző módon fiatal, egyébként egészséges felnőttek. Mexikóban ezernél valamivel több megbetegedést regisztráltak, az Egyesült Államokban (Texasban és Kaliforniában) nyolcat, de vizsgálat alatt áll New Yorkban 75 náthás egyetemista is. Mexikóban a főváros, valamint San Luís Potosí és az amerikai határ közelében lévő Mexicali a fő gócpont.

A WHO egyelőre nem ad ki világjárványra vonatkozó figyelmeztetést, nem emeli a veszély súlyosságát jelző indexet, amely hármason áll a lehetséges hat fokozatból. Kéri azonban, hogy minden országból jelentsék azonnal a nem szokványos légzőszervi megbetegedések felbukkanását. A szervezet szóvivője szerint a Tamiflu nevű vírusellenes gyógyszer hatékony a mexikói influenza esetében. Védőoltás még nem létezik ellene, de dolgoznak rajta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását