2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megint kábszerezik a kajakos

Kábítószer-előállítás és -kereskedelem vádjával előzetes letartóztatásba helyezték Nathan Baggaley háromszoros világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes ausztrál kajakost. A volt olimpikont és öccsét négy hónapos nyomozás után szerdán vette őrizetbe az a
2007. november 22. csütörtök 12:55 - Hírextra
A volt olimpikont és öccsét négy hónapos nyomozás után szerdán vette őrizetbe az ausztrál rendőrség, miután lefoglalt többek között 28500 darab extasy tablettát. Az ügy tárgyalása február 19-én kezdődik, és mivel nincs lehetőség óvadék kifizetésére, a testvérek addig vizsgálati fogságban maradnak.

A Baggaley elleni vádak között szerepel kereskedelmi mennyiségű kábítószer előállítása, valamint annak gyártására alkalmas berendezés birtoklása is.

A világbajnok kajakos idén júliusban már bíróság elé állt annak nyomán, hogy a rendőrség februárban, az általa vezetett gépjárműben 762 darab extasyt talált.

A sportolót 2005-ben 15 hónapra eltiltotta az Ausztrál Kajak-Kenu Szövetség, mert vérében egy előre be nem jelentette ellenőrzés során anabolitikus szteroidok nyomaira bukkant. Mivel a nemzetközi szövetség a későbbi vizsgálatában - az ausztrál tagszervezetétől eltérően - nem vette figyelembe a 31 éves Baggaley indoklását, miszerint csak beleivott testvére szteroidokat tartalmazó narancslevébe, a büntetést két évre módosította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását