2024. április 27. - Zita

"Iszonyú" a kormány felelőssége

A távozó gazdasági és közlekedési miniszter szerint "iszonyú" a kormány és a szocialisták felelőssége a reformok kapcsán. "Ha visszalépnek, Magyarországnak lőttek, akkor soha nem indulunk el a fejlődés útján" - fogalmazott Kóka János szerdán a Magyar Tele
2007. november 22. csütörtök 11:23 - Hírextra
Elmondta azt is: a vasúti reform alapkoncepciójában nincs vita a szocialistákkal, a nagyobbik kormánypárt annyit kifogásol, hogy nem volt elég idő az előkészítésére.

A leköszönő gazdasági miniszter arra a kérdésre, hogy miért a szerdai vasutas sztrájk előtt 1 nappal döntöttek arról, hogy egyelőre nem állítják le 38 mellékvonal forgalmát, úgy válaszolt: feketén-fehéren kiderült, hogy ezeket a szárnyvonalakat nem kell finanszírozni, de az MSZP időt kért. Kénytelen voltak kiegyezni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy bizonyos szakaszokon egy ideig vasút és busz is jár majd, az adófizetők pénzéből - mondta. Így szerinte mindenki látni fogja, hogy a kettőt fölösleges egyszerre közlekedtetni.

Hozzátette: a társadalom többségének érdekét kell nézni, mert az ő pénzükből tartják fent a gazdaságtalan vonalakat. Ugyanez vonatkozik az egészségügyi átalakításokra is, ott is a társadalom és a betegek érdekeit kell előtérbe helyezni.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban végrehajtott átalakításokról Kóka János elmondta: a tárca 25 százalékkal kevesebb emberrel, és ugyanennyivel kisebb költséggel működik most. Jövőre egy órán belül céget lehet regisztrálni Magyarországon, és már nem 3-4 hónap, hanem 3-4 hét egy pályázat elbírálásának időszaka.

A működő tőkével kapcsolatban úgy nyilatkozott: az utóbbi három évben 700 milliárd forintnyi beruházás érkezett ide a tárgyalásaik nyomán, ez körülbelül 60 ezer munkahelyet teremtett.

Az SZDSZ támogatottságval kapcsolatban a liberális politikus úgy nyilatkozott: messze vannak még a célként kitűzött 10 százaléktól. Azért szeretne főállású pártelnök lenni, és azért készül átvenni a szabad demokrata frakció vezetését a parlamentben, hogy növelhessék a liberálisok támogatottságát. "Annak a politikának, amiben hiszek, annak van Magyarországon 10-15 százalékos támogatottsága" - fogalmazott.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását