2024. március 29. - Auguszta

Horváth Csaba a szakiskolák beolvasztásáról

Egy intézményt kivéve mindenhol zökkenőmentes volt a szakképzési rendszer korszerűsítésének első lépéseként végrehajtott integráció - közölte Horváth Csaba, oktatásért felelős főpolgármester-helyettes az MTI-vel, miután a magyar közoktatás napján, csütört
2007. november 22. csütörtök 18:04 - Hírextra
A tavalyi rémhírekre és nagyfokú ellenállásra rácáfolt az élet - olvasható Horváth Csaba MTI-hez eljuttatott közleményében. (A szakpolitikus ezzel a szakiskolák átszervezése elleni közelmúltbeli tiltakozásokra és demonstrációkra utalt).

"A tapasztalatok már egyértelműen mutatják, hogy a szakképzési rendszer átalakítása nem rombolást, hanem építést és fejlődési lehetőséget jelent, amellyel élni kell a budapesti fiatalok jövőbeli boldogulása érdekében." - fejtette ki Horváth Csaba.

A főpolgármester-helyettes véleménye szerint az integráció az első lépés ahhoz, hogy az intézmény a térség az egyik legjelentősebb vegyipari szakképzési központjává alakuljon, és a környezetvédelmi képzés tekintetében pedig úttörő szerepet töltsön be a régióban.

Horváth Csaba a zuglói Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolában tett látogatást csütörtökön.

Horváth Csaba közölte: a tanulókkal és az iskola dolgozóival folytatott személyes beszélgetéseken meggyőződött arról, hogy nem sérültek a korábbi Irinyi János Szakképző Iskola tanulóinak érdekei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását