2024. május 5. - Györgyi

A János kórház ügyét még nem bolygatják

Szolnoki Andrea (SZDSZ) elnök indítványára levette napirendjéről a János kórház főigazgatói posztjára kiírandó pályázatot csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága, s egyetértett azzal, hogy a témával decemberben foglalkozzanak.
2007. november 22. csütörtök 18:10 - Hírextra
ozzájárult a testület kormánypárti többsége a fővárosi lakásrezsi-támogatási rendelet módosításának közgyűlés elé terjesztésével. A városvezetés javaslata szerint a víz-, csatorna-, szemét- és távhődíj-kompenzációra fordítható keret nagysága nem változna jövőre. Ezt a több mint egymilliárd forintot egyébként a közművek biztosítják. A támogatásra jogosultak jövedelemhatárait azonban a városvezetés az eddigi 50 ezerről 60 ezer forintra emelné.

Pokorni Zoltán (Fidesz) szerint ez esetben az a kérdés, hogy a reálértéken kevesebb támogatást több ember között osszák-e szét, vagy "a szegények kapnának több támogatást". Mint mondta, ha nincs elég pénz, "ne szórják azt" . Leszögezte, hogy valóban rászoruló az is, akinek 60 ezer forint a jövedelme, "de szegény és szegény között is van különbség".

Ajkay Zoltán (MSZP) egyetértett képviselőtársával abban, hogy ne sokan kapjanak keveset, hanem valamivel többet kevesebben. Megjegyezte, hogy a javasolt változtatásokkal nem nő a támogatottak köre. A nyugdíjak automatikus emelése miatt azonban e változtatás nélkül sokan kiesnének a rendszerből.

Több kórház étteremüzemeltetési szerződéstervezete kapcsán Pokorni Zoltán felvetette, hogy a jövőben csak versenyeztetések után hozzanak döntést. Úgy vélte, hogy ahol volt verseny, mint például a János kórházban, ott 3.600 forint és nem 1.700 vagy 2.500 forintot kérnek majd négyzetméterenként az éttermek üzemeltetőjétől.

Havas Szófia (MSZP) alelnök rámutatott, hogy egy frekventált XII. kerületi kórházban, ahol külsős étkeztetés is zajlik, könnyebben adnak nagyobb összeget a bérlők, mint például egy külső kerületi kórházban. Jelezte, hogy minden esetben legalább három ajánlat közül választottak. Szolnoki Andrea hozzátette, hogy a legalacsonyabb bérleti díjat a fővárosi önkormányzat saját cége, a Febesz Kft. fizeti majd bérleti díjként az egyesített István és László kórházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását