2024. április 25. - Márk

Súlyos sérülés az edzésen – HANGOSHÍR!

A Franciaországban december 2-án kezdődő világbajnokságra hétfőtől Tatán gyakorol a női kézilabda válogatott. Németh András szövetségi kapitány 18 játékost hívott meg a jövő szerdáig tartó edzőtáborozásra.
2007. november 21. szerda 16:32 - Hírextra
Rendkívül nehéz sorozat áll a női válogatott keret tagjainak többsége mögött, hiszen legjobbjaink közül sokan az európai kupákban is szerepeltek az elmúlt hetekben. A lányok gyakorlatilag pihenés nélkül érkeztek meg a tatai edzőtáborba, ahol hétfőtől napi három edzéssel készülnek a december 2-án kezdődő franciaországi világbajnokságra.

Tatára a keret valamennyi tagja megérkezett. A bő keret összetételében a korábban kihirdetetthez képest annyi változás történt, hogy az anyai örömök előtt álló Orbán Annamáriát (Debrecen) Temes Bernadett (Győr) helyettesíti, akire főleg a védekezésben számíthat az együttes.

A mai edzésen Mehlmann Ibolya csúnyán megsérült. A Pont FM Rádió SportPont műsorának Kirsner Erika nyilatkozott a történtekről.

Mind szellemileg mind fizikailag elégé elfáradtunk, és voltak olyan esések, amik egy edzésben talán nem kellenek, hogy benne legyenek. Túl vagyunk már hat edzésen, de különösképpen a reggeli futóedzések viselnek meg. Korán kelünk, futás, és ez a lábmunka elégé megfogja a testet, ilyenkor már nehezebb odafigyelni.

Pont FM: Csapaton belül milyen a hangulat?

A bő keret
Kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (FTC).
Mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix (Cornexi), Kovacsicz Mónika, Szucsánszki Zita, Szamoránsky Piroska (FTC), Hornyák Ágnes, Görbicz Anita, Temes Bernadett, Tomori Zsuzsa, Vérten Orsolya (Győr), Ferling Bernadett, Borbás Rita (Dunaferr), Szűcs Gabriella (DVSC), Tóth Tímea, Kirsner Erika (Hypo NÖ), Mehlmann Ibolya (Aalborg).
Én úgy gondolom, hogy mindenki tudja, miért van itt és ennek megfelelően dolgozunk. A hangulattal semmi gond nincs, a mai edzésen is lehetett látni, hogy többször mosolyogtunk. Most arra figyelünk, hogy a támadást és a védekezést is összerakjuk, hogy tudjuk, ki hova fog érkezni, labdával, labda nélkül. Tíz nap alatt úgy össze kell kovácsolni ezt a csapatot, hogy megszerezzük az olimpiai kvalifikációs helyet.

Pont FM: Most, hogy Mehlamnn Ibolya megsérült, ráadásul edzésen, mennyire sikerül ezt feldolgozni?

Muszáj jól feldolgoznunk. Nem szabad úgy hozzáállni, hogy akkor én most azért nem lépek oda, nehogy megsérüljek. Sajnos ez egy ilyen sport. Bízom benne, hogy az Ibi bokája az orvosoknak köszönhetően pár nap alatt rendbe fog jönni és újra a rendelkezésünkre állhat. Arra nem számítok, hogy már a Montenegró ellen pályára léphet, de az orvostudomány csodákra képes. Remélem a VB-n játszani fog, mert nagy szükségünk van egy Mehlmann Ibire.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását