2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ecclestone a londoni futamért lobbizik

Bernie Ecclestone továbbra is éles kritikával illeti a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályát, és szeretné ha a jövőben London utcáin kerülne megrendezésre a futam.
2007. november 21. szerda 16:30 - Hírextra
Bernie Ecclestone továbbra is kitart azon véleménye mellet, hogy amennyiben a Brit Nagydíjat megrendező silverstone-i létesítmény nem fog gyökeres változáson keresztül menni, kész más helyszínt keresni a nagydíjnak.

Noha a pályát üzemeltető Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC) egy 35 millió eurós beruházás keretein belül megpróbál megfelelni az elvárásoknak, Ecclestone továbbra is elégedetlen az áldatlan állapotokkal.

"Nagy-Britanniának kellene a Forma-1 szívének lenni, de közben a pályánk a lista legalján van. A kormány az olimpiára pazarolt pénz töredékéből megfelelően támogathatná Silverstone-t."

"Pontosan tudják, hogy mit kell tenniük. Valójában már legalább öt éve tudják. Nem nekünk kell megmondani, hogy miből finanszírozzák, de furcsa, hogy a legtöbb eseményt az állam támogatja" - idézte a BBC honlapja.

Ecclestone olyannyira elégedetlen a jelenlegi helyzettel, hogy máris felvette a kapcsolatot a londoni önkormányzattal egy városi futam esetleges megvalósításáról. A 77 éves F1-főnök szerint a futam lebonyolításának költségei közelébe sem érnének a 2012-es olimpia megrendezéséhez.

"A dolgok nagyon jól alakulnak Londonban. Ken Livingstone polgármester igazán segítőkész volt, és felvázoltunk egy lehetséges tervet. Létrejöhet a dolog, a kérdés csak az, hogy a pénzt honnan sikerül előkeríteni."

"A költségek az olimpia megrendezéséhez képest jóval kisebbek lennének. Ha tisztán üzleti szempontból nézzük, akkor nyereséget hozna a verseny, így nem értem, hogy miért nem történik valami az üggyel kapcsolatban" - tette hozzá Ecclestone.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását