2024. május 3. - Tímea, Irma

Köszönet a véradóknak

A vér az, amire bárkinek bármikor szüksége lehet. Magyarországon évente átlagosan 150-200 ezer ember szorul vörösvérsejt-koncentrátumra vagy más vérkészítményre, mert baleset éri, műtéti beavatkozáson esik át, vagy vérzékenységben szenved.
2007. november 21. szerda 16:37 - Hírextra

A bajbajutott embertársainknak évente átlagosan 500 ezer véradás garantálja a szükséges vérkészítmény mennyiségét, amit a lakosság megközelítőleg 5%-a biztosít. A feldolgozott vér, mint gyógyszer, naponta több ezer ember életét menti meg. Véradóink alkalmanként 450ml vért áldoznak fel önként és térítésmentesen egy számukra ismeretlen beteg részére.

A Magyar Vöröskereszt 1986-ban javasolta, hogy november 27-e legyen a "Véradók Napja". Ez alkalomból a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat országszerte, számos helyen megrendezett ünnepi műsorral és kitüntetések átadásával mond köszönetet több, mint 50.000 önkéntes véradójának.

Köszönet a társadalom legegészségesebb tagjainak, akik a mai rohanó világban, idejüket, energiájukat nem kímélve, segítő kezet nyújtanak a bajbajutottaknak.

Köszönjük, s kívánjuk, hogy további sok-sok éven át újra és újra átérezhessék, "segítettem valakinek"!

ORSZÁGOS VÉRELLÁTÓ SZOLGÁLAT

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását